Ga goed voorbereid op reis naar Ontario. Op onderstaande checklist vind je puntsgewijs de onderwerpen waar je aan moet denken ter voorbereiding van je reis.

Zorg voor een geldig paspoort of identiteitskaart.

  • Voor reizen naar Canada is een geldig Nederlands paspoort vereist. Met een geldig reisdocument kun je maximaal 6 maanden als toerist in Canada verblijven. Een paspoort dient tenminste geldig te zijn tot 6 maanden na het verblijf.

Verzekering en Gezondheid

  • Ga goed verzekerd op reis. Let hierbij op de dekking van je ziektekostenverzekering in het buitenland aangevuld met een eventuele reisverzekering. Raadpleeg je ziektekostenverzekeraar en/of reisverzekeraar voor meer informatie.
  • Voor gewone reizen naar Canada zijn geen vaccinaties nodig. Neem wel een eenvoudige EHBO-set mee.
  • Het kan gebeuren dat de bagage (tijdelijk) zoek raakt tijdens de vlucht. Neem je medicijnen daarom altijd mee in je handbagage.

Geld en reisdocumenten

  • Bewaar altijd een kopie van je reisdocument(en). De Nederlandse ambassade kan dan sneller voor vervanging zorgen als er sprake is van verlies of diefstal. Bewaar deze kopieën apart van de originelen. 
  • Scan je belangrijke documenten voordat je vertrekt en bewaar deze bestanden in je e-mail account. Op deze manier kan je ze nooit verliezen en heb je ze altijd bij de hand.

Zorg ervoor dat je weet hoe je je betaalmiddelen kan blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Wat is een eTA?

Het eTA (Electronic Travel Authorization) Canada is de reistoestemming die je nodig hebt om naar Canada te mogen vliegen. Je moet eTA al aanvragen voordat je vertrekt, dat kan volledig online en wordt meestal binnen een dag toegekend. Het wordt uitgegeven door de Canadese overheid aan reizigers naar Canada, die een paspoort bezitten dat is uitgegeven door de zogenaamde ‘visa exempt countries’. Hieronder valt ook Nederland. Bezitters van een eTA kunnen  naar Canada reizen zonder visum. Het aanvragen van een eTA Canada is goedkoper, eenvoudiger en sneller te regelen dan een visum. Sinds de invoering van het eTA is een visum voor Canada alleen nog nodig voor reizigers die langer dan zes maanden in Canada willen verblijven, in Canada willen studeren of in dienst willen treden bij een Canadese werkgever.