Bestemming:    Toronto

Reisduur:          3 dagen / 2 nachten

Beste reistijd:  Hele jaar door

Reissom:          € 125,- p.p.

Vanuit Amsterdam vlieg je in 7,5 uur naar Toronto. Het is de hoofdstad van de provincie Ontario en de grootste stad van het op een na grootste land ter wereld. Groot-Toronto telt ongeveer 5,3 miljoen inwoners. Er zijn veel trendy restaurants, clubs, bars en overdekte winkelcentra. Wij hebben een hotel in downtown Toronto voor je gereserveerd voor de eerste twee nachten, wel zo makkelijk! Ontdek het multiculturele Toronto als ontspannen start van je reis in Ontario.

De bevolking van Toronto bestond in eerste instantie vooral uit Britse en Ierse immigranten. Na de tweede wereldoorlog groeide het inwoneraantal door de komst van Europese vluchtelingen. De soepele immigratiepolitiek van de Canadese regering leidde in de jaren zeventig tot nieuwe stromen immigranten uit Azië, Latijns-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied. Tegenwoordig worden er meer dan honderd talen gesproken door de ruim negentig verschillende bevolkingsgroepen van de stad.

Toronto is dus bijna een wereld in een stad. Van torenhoge wolkenkrabbers tot Europees aandoene wijkjes; little Italy, little Portugal en little Greece. En natuurlijk Chinatown; een wijk vol Chinese winkeltjes en exotische producten. Om de zomerse hitte en de winterse kou en sneeuw te vermijden heeft Toronto een ondergronds wandelpad aangelegd die 28 kilometer aan winkels, toeristische attracties, metrostations, hotels en banken met elkaar verbindt.

Dag 1: aankomst Toronto

Je komt aan op Toronto Pearson International Airport. Wij hebben het vervoer van de luchthaven naar het hotel voor je geregeld. Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht (eind van de ochtend of eind van de middag) heb je nog even de tijd om wat van de stad te zien. Bestel een typisch Canadees drankje in een van de vele cafe’s en restaurants en toost op een geweldig verblijf in Ontario.

Dag 2: ontdek het multiculturele Toronto

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de stad op je eigen tempo te verkennen. Wij raden aan om te beginnen met de CN Tower, om lange rijen later op de dag te vermijden. De CN Tower is met 553 meter de hoogste vrijstaande toren ter wereld op het land en is hèt kenmerk van Toronto. Een lift brengt je in slechts enkele minuten naar boven. Wat een uitzicht! Op 447 meter hoogte kun je op een glasplaat staan, waardoor je recht naar beneden kunt kijken. En dat durft lang niet iedereen! Wat mag je verder niet missen tijdens je bezoek aan Toronto?
• St. Lawrence Market: de bekendste markt van Toronto
• Eaton Centre en Yorkdale: twee grote overdekte winkelcentra met totaal bijna 500 winkels en restaurants
• Hockey Hall of Fame: leer alles of Canada’s nationale sport ijshockey
• Kensington Market / Chinatown: een markt waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. De markt grenst aan Chinatown, een van de zes Chinese wijken in Toronto
• Queens Park: een rustpunt in het hart van de stad
• Harbourfront Centre: kijk uit over het meer en zie zeilboten en cruiseschepen rond de Toronto Islands dobberen
• Toronto Islands: een heerlijk rustpunt op slechts tien minuten van de stad

Dag 3: vertrek uit Toronto

Vandaag verlaat je deze bruisende stad voor het vervolg van je reis door Ontario. Jettours kan een huurauto voor je reserveren die je in het centrum van Toronto kunt ophalen. Deze trip is een ideaal startpunt voor iedereen die individueel door Ontario gaat reizen of familie en vrienden gaat bezoeken.

Kaart Reisbestemming
Reissom inclusief: Vervoer van luchthaven naar hotel, 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het centrum van Toronto
Reissom exclusief: Maaltijden

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *