Bestemming:    Paris / Brantford

Reisduur:          1 dag

Beste reistijd:  Mei – Oktober

Reissom:           vanaf € 32,50 p.p.

De beste keus voor een typisch Canadese activiteit: kanovaren of kajakken op de Grand River!

Peddel op je eigen tempo over de rivier en geniet van de natuur en de mooie uitzichten vanaf het water. Picnic op een van de eilandjes of neem een duik in de rivier. De Grand River is maar liefst 290 kilometer lang, voor deze trip hebben wij gekozen voor routes tussen Glen Morris en Brantford; perfect voor de beginnende en de gevorderde kanoërs en kajakkers.

Langs de oevers van de rivier leven vossen, herten en bevers. In de rivier zelf komen maar liefs 116 verschillende soorten vis voor.

Er zijn drie verschillende manieren om de Grand River te ontdekken, je kunt zelf kiezen wat je het meest aanspreekt. Alle drie de mogelijkheden staan garant voor een sportieve en gezellige dag in de natuur.

Optie 1: individuele kano of kajak tocht

Je start in het centrum van het gezellige plaatsje Paris. Na een korte instructie over peddel- technieken en bezienswaardigheden onderweg stap je in je kano en peddel je in ongeveer 4 uur naar Brand Conservation Area in Brantford. Onderweg heb je ruim de tijd om te zwemmen, te lunchen of om simpelweg van de natuur te genieten.

Inclusief kano of kajak, peddels, reddingsvest, vervoer, veiligheidsset, kaartje en een waterdichte zak voor je kostbare spullen. Prijs: € 32,50 p.p. kano, € 37,50 p.p. kajak.

Optie 2: kano of kajak tocht met gids

Onder begeleiding van een gids komt de rivier echt tot leven! De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de Aboriginals, de planten en bomen langs de rivier en welke dieren er in of nabij de rivier leven. Onderweg maak je een korte wandeling over de White Cedar trail en leer je welke medicinale en eetbare planten gebruikt werden door de oorspronkelijke bewoners. Deze tocht duurt 4 uur en is inclusief lunch.

Inclusief kano of kajak, peddels, reddingsvest, vervoer, gids en lunch. Prijs: € 62,50 p.p. kano, € 70,00 p.p. kajak.

Optie 3: combinatietocht fietsen en kanoen of kajakken

Een superleuke tocht waarbij je 11 kilometer fietst en vervolgens in de kano of kajak stapt om terug te peddelen naar je auto. Op het beginpunt Brand Conservation Area krijg je een sportieve mountainbike en een kaartje met de te fietsen route. In het schilderachtige plaatsje Paris kun je ervoor kiezen op een terrasje te lunchen voordat je je fiets verwisselt voor een kano of kajak en je stroomafwaarts terugpeddelt. De hele tocht duurt, inclusief een korte stop in Paris, ongeveer 6 uur.

Inclusief kano of kajak, peddels, fiets, reddingsvest, veiligheidsset, drinkwater, koeltas en een waterdichte zak voor je kostbare spullen. Prijs € 70,- p.p. kano, € 74,00 p.p. kajak.

Tip: in Paris kun je heerlijk lunchen bij 2 Rivers restaurant of bij The Brown Dog Coffee Shoppe.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *