Bestemming:    Toronto

Reisduur:          3 dagen / 2 nachten

Beste reistijd:  Hele jaar door

Reissom:          € 125,- p.p.

Bezoek de grootste stad van het op een na grootste land van de wereld! Het multiculturele Toronto beschikt over een duizelingwekkende verscheidenheid van etnische wijken, een levendige havenkant en enkele van de beste winkelcentra van Noord Amerika. De CN tower is met zijn 553 meter de hoogste vrijstaande toren ter wereld. Combineer Toronto met Canada’s Wonderland in Vaughan, een amusementspark met de grootste verscheidenheid aan achtbanen van heel Noord Amerika.

Dag 1: leef je uit in Canada’s Wonderland

Vroeg uit de veren. Het park opent om 10.00 uur en dan wil je voor de poort staan van dit spectaculaire park. Er zijn meer dan 200 attracties en een kwart daarvan valt onder de categorie ‘heftige attracties’, zoals de Skyrider, de Dragon Fire, of de Flight Deck. Zijn achtbanen niet helemaal jouw ding, laat je dan met topsnelheid 360 graden in het rond draaien in de Riptide of maak een vrije val van 70 meter in de Drop Tower.
Canada’s Wonderland is opgedeeld in acht themaparken. Zo vind je er onder meer Splash Works, een waterpark met een wildwaterbaan, waterglijbanen en het grootste openlucht golfbad van Canada (3300 m).
Er zijn voldoende mogelijkheden om te eten in het park en dus kun je blijven tot het park sluit. Daarna hoef je nog maar 14 kilometer te rijden naar je hotel, waar je één nacht verblijft.

Dag 2: ontdek het multiculturele Toronto

Na het ontbijt is het slechts drie kwartier rijden naar je hotel in het centrum van Toronto. Vandaag heb je de hele dag de tijd om de stad op je eigen tempo te verkennen. Wij raden aan om te beginnen met de CN Tower, om lange rijen later op de dag te vermijden. De CN Tower is met 553 meter de hoogste vrijstaande toren ter wereld op het land en is hèt kenmerk van Toronto. Een lift brengt je in slechts enkele minuten naar boven. Wat een uitzicht! Op 447 meter hoogte kun je op een glasplaat staan, waardoor je recht naar beneden kunt kijken. En dat durft lang niet iedereen! Wat mag je verder niet missen tijdens je bezoek aan Toronto?
• St. Lawrence Market: de bekendste markt van Toronto
• Eaton Centre en Yorkdale: twee grote overdekte winkelcentra met totaal bijna 500 winkels en restaurants
• Hockey Hall of Fame: leer alles of Canada’s nationale sport ijshockey
• Kensington Market / Chinatown: een markt waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. De markt grenst aan Chinatown, een van de zes Chinese wijken in Toronto
• Queens Park: een rustpunt in het hart van de stad
• Harbourfront Centre: kijk uit over het meer en zie zeilboten en cruiseschepen rond de Toronto Islands dobberen
• Toronto Islands: een heerlijk rustpunt op slechts tien minuten van de stad
Toronto wordt veel geprezen als een van de meest leefbare steden ter wereld, vooral op het gebied van milieuvriendelijkheid, welvaart en lage criminaliteit. Minder bekend is het feit dat de stad het tweede Hollywood wordt genoemd, omdat er zoveel films worden opgenomen. Elk jaar vindt er het Internationale Filmfestival plaats, na Cannes het hoogst aangeschreven filmfestival ter wereld. Wie weet vang jij ook een glimp op van een grote filmster!

Dag 3: vertrek uit Toronto

Vandaag verlaat je deze bruisende stad voor het vervolg van je reis door Ontario.

Kaart Reisbestemming
Reissom inclusief: 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijt dag 2, 2 toegangskaarten Canada’s Wonderland
Reissom exclusief: Maaltijden, autohuur

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *