Bestemming:    Niagara Falls

Reisduur:          3 dagen / 2 nachten

Beste reistijd:  Mei – Oktober

Reissom:           € 140 p.p.

Fiets op rustige open wegen, langs boomgaarden en wijngaarden, proef de verassend goede Canadese wijn en ontdek de Niagara watervallen op een heel andere manier. In deze 3 daagse fietstrip ontdek je de historische regio van Niagara, waar de druiven groeien aan de wijnstok, de lokale eetcultuur bloeit en het leven een stukje gemoedelijker is.

Meer dan 12 miljoen mensen komen jaarlijks de Niagara watervallen bewonderen en natuurlijk mogen ze niet ontbreken in jouw reis door Ontario. De watervallen transporteren via de rivier de Niagara zo’n 14 miljoen liter water per minuut van het Lake Erie naar het Lake Ontario. Al van verre hoor je hoe de watermassa zich meer dan 60 meter diep in de rivier stort. De  watervallen vormen de grens tussen Canada en de Verenigde Staten en bestaan eigenlijk uit drie delen. Twee watervallen, the American Falls en de Bridal Veil Falls, liggen aan de kant van de VS aan de grens. De grootste waterval is de halve cirkelvormige Horseshoe Falls (de waterval heeft in de loop der jaren de vorm van een hoefijzer gekregen) die grotendeels in Canada ligt. Vanaf de Canadese kant heb je het mooiste uitzicht op de watervallen. De waterval is zeker niet de hoogste ter wereld; het is de combinatie tussen de breedte (671 meter Horseshoe Falls) en de watermassa dat de watervallen zo bijzonder maakt.

Het dorpje Niagara Falls is erg toeristisch met veel hotels, restaurants en pretparkamusement. Vooral in de maanden juli en augustus kan het er ontzettend druk zijn. De meeste bezoekers trekken na een bezoek aan de watervallen weer verder richting Toronto of de Verenigde Staten. Jettours laat je kennismaken met de prachtige regio rondom de watervallen, ook wel de Niagara Escarpment genoemd. Het is een van Canada’s belangrijkste wijnregio’s en een aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken.

Het gebied is uitstekend geschikt om per fiets te verkennen dankzij de vele fietspaden die er zijn. We hebben gekozen voor een korte route van 25 kilometer van Niagara on the lake naar Niagara Falls. Zo heb je voldoende tijd om wat rond te slenteren, te winkelen en van een heerlijk diner te genieten.

Dag 1: aankomst Niagara on the Lake en bezoek wijnhuis

Deze driedaagse trip begint in het historische Niagara on the Lake, een gezellig plaatsje gelegen aan het Lake Ontario met veel winkeltjes, restaurants, parkjes en oude gebouwen. Het plaatsje is het middelpunt van de wijnregio Niagara en je vindt er zo’n 28 verschillende wijnhuizen.

We beginnen vandaag met een rondleiding in het prachtige Château des Charmes, een familiebedrijf dat 30 jaar geleden is opgericht door Paul Bosc. Een (Engels sprekende) gids neemt je mee naar de wijnkelders en de wijngaarden, legt uit hoe wijn wordt gemaakt en welke weersomstandigheden er nodig zijn voor een goed wijnjaar. Tot slot is er een kleine wijnproeverij.

De rest van de middag heb je alle tijd om langs het meer te wandelen en het plaatsje te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om nog een ander wijnhuis te bezoeken. Proef ook eens de bijzondere Icewine, die hier in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Het is een dessertwijn die gemaakt is van druiven die bevroren zijn op de wijnstok. Zeker leuk om eens te proberen! Overnachting in Niagara on the Lake.

Dag 2: Niagara Falls

Na het ontbijt pak je de spullen bij elkaar die je nodig hebt voor de volgende nacht; de auto laat je achter op de parkeerplaats van het hotel. Na het ophalen van de huurfietsen kan het fietsavontuur beginnen! Je fietst vandaag over de Niagara River Recreation Trail, een pad langs de Niagara rivier. Al vrij snel passeer je Fort George; hier vonden in de oorlog van 1812 verschillende gevechten plaats. Het fort is nog steeds in de staat van begin 19e eeuw. Verder fiets je langs een zestal wijnhuizen die ook zeker een bezoekje waard zijn; zoals Peller Estates, Reif Estate en Inniskillin Wines. Als je het drukke Niagara Falls nadert zul je merken hoe leuk het is om op de fiets te zijn! Neem alle tijd om de indrukwekkende watervallen in je op te nemen alvorens je je fiets weer inlevert en je incheckt in je hotel.

Ook ’s avonds bieden de Niagara watervallen een mooi schouwspel. Met behulp van lampen worden de watervallen in verschillende kleuren verlicht. Deze beginnen bij zonsondergang en duren meestal tot middernacht in de zomer. Ook is er een prachtig vuurwerk te zien in de zomer op vrijdag, zondag en feestdagen.

Dag 3: vertrek uit de Niagara regio

Vandaag brengt de shuttle service je weer terug naar Niagara on the Lake en komt er een einde aan deze driedaagse trip. Bekijk ook onze andere een-/meerdaagse trips toeristisch.

Tip: tegen een meerprijs kun je de eerste nacht verblijven in het prachtige hotel Queens Landing.

Kaart Reisbestemming
Reissom inclusief: 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer, fietshuur, kaart fietsroute, rondleiding wijnhuis
Reissom exclusief: Maaltijden, shuttle service $11.30 per persoon

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *